EN | FR | NL

MYRRHA, een primeur op veel vlakken

Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCKCEN) werkt actief aan het ontwerp en de bouw van een multifunctionele onderzoeksinstallatie in Mol. MYRRHA is het allereerste prototype ter wereld van een kernreactor, aangedreven door een deeltjesversneller met een aanzienlijke thermisch output. Ontdek waar het bij MYRRHA over gaat en hoe u kunt bijdragen aan deze toekomstgerichte uitdaging.

Meer info >

Veilig, efficient en afvalbesparend

myrrha nieuwicoon1

Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat een innovatieve onderzoeksinstallatie veilig kan worden gebruikt. MYRRHA's Accelerator Driven System heeft twee grote voordelen:

  • Nucleaire reacties kunnen veilig en gemakkelijk gecontroleerd worden
  • Het volume van radioactief afval zal aanzienlijk verminderen

Radio-isotopen voor de wereld

myrrha nieuwicoon3

Onze wereld heeft dringend behoefte aan medische radio-isotopen voor het diagnosticeren en behandelen van een aantal ziekten, zoals kanker. Het doel is:

  • om te voldoen aan de stijgende vraag.
  • om te zorgen voor wereldwijde levering.

Materialen en brandstoffen

myrrha nieuwicoon2

MYRRHA is ontworpen om de rol over te nemen en uit te breiden van een bestaande reactor die een belangrijke rol speelt in internationaal onderzoek.

  • We bouwen voort op het verleden
  • We zullen slimme bestralingstests uitvoeren

Kom werken bij MYRRHA

Wilt u meehelpen om van deze innovatieve en uitdagende onderzoeksinstallatie een realiteit te maken? We hebben slimme mensen nodig met een wetenschappelijke, operationele en internationale achtergrond die enthousiast zijn en geloven in de toekomst van wat we doen. Kom het MYRRHA-team versterken.

Ontdek onze vacatures

Nieuws

Waalse regeringsdelegatie bezoekt MYRRHA

08/05/2019

De internationale jury van de Competitiviteitspolen van het Waalse Marshallplan hebben vandaag het MYRRHA-project bezocht. Tijdens het bezoek hebben de juryleden de verschillende onderdelen en daaraan gekoppelde R&D-ondersteuningsprogramma's ontdekt om opportuniteiten te identiciferen voor Waalse bedrijven om bij te dragen aan MYRRHA.

Financiering MYRRHA verzekerd

12/02/2019

In antwoord op een artikel in De Standaard van 12 februari 2019 wenst het SCK•CEN te herhalen dat de financiering van het MYRRHA-project verzekerd is, en niet beïnvloed wordt door de recente politieke ontwikkelingen in het land. De beslissing om MYRRHA te financieren werd op 7 september 2018 door de meerderheidsregering genomen en blijft van kracht, ondanks het ontslag van die regering in december 2018.

Ogen gericht op MYRRHA tijdens 62e algemene conferentie van het IAEA

19/09/2018

MYRRHA kreeg heel wat aandacht op de 62e algemene conferentie van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), die dit jaar van 17 t.e.m. 21 september plaatsvond in Wenen. De toegenomen belangstelling is te danken aan de recente beslissing van de Belgische regering om deze wereldwijd unieke infrastructuur te bouwen, dankzij een financiering van 558 miljoen euro.

Publicaties

Benieuwd hoe MYRRHA een antwoord biedt op de technologische uitdagingen van de toekomst?

Contacteer ons