EN | FR | NL

Nieuws

Volg het nieuws rond MYRRHA: het allereerste prototype ter wereld van een kernreactor, aangedreven door een deeltjesversnellerdd

Ogen gericht op MYRRHA tijdens 62e algemene conferentie van het IAEA

19/09/2018

MYRRHA kreeg heel wat aandacht op de 62e algemene conferentie van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), die dit jaar van 17 t.e.m. 21 september plaatsvond in Wenen. De toegenomen belangstelling is te danken aan de recente beslissing van de Belgische regering om deze wereldwijd unieke infrastructuur te bouwen, dankzij een financiering van 558 miljoen euro.

Realisatie van een nieuwe, grote onderzoeksinfrastructuur in België: MYRRHA

07/09/2018

558 miljoen euro voor een nieuwe onderzoeksinfrastructuur in Mol

Maud Vanderthommen +32 (0) 473 58 61 04 - maud.vanderthommen@sckcen.be
Cathy Schoels +32 (0) 0477 68 02 80 - cathy.schoels@gmail.com

Pieter De Crem bezoekt MYRRHA

30/01/2018

Als speciaal gezant van de Belgische federale regering voor het onderzoeksproject MYRRHA heeft staatssecretaris Pieter De Crem een bezoek gebracht aan het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol.

MYRRHA, de enige Belgische infrastructuur in de Europese lijst van grote onderzoeksfaciliteiten

17/05/2017

In 2010 plaatste de Europese Commissie MYRRHA via haar Strategieforum inzake Onderzoeksinfrastructuren (ESFRI) op de hoge prioriteitslijst van grote onderzoeksinfrastructuren voor energie. Door te kiezen voor de multifunctionele Belgische installatie blijft Europa vooroplopen in het onderzoek naar energiezekerheid en de strijd tegen de klimaatverandering.

Kom werken bij MYRRHA

Wilt u meehelpen om van deze innovatieve en uitdagende onderzoeksinstallatie een realiteit te maken? We hebben slimme mensen nodig met een wetenschappelijke, operationele en internationale achtergrond die enthousiast zijn en geloven in de toekomst van wat we doen. Kom het MYRRHA-team versterken.

Ontdek onze vacatures