EN | FR | NL

Nieuws

Volg het nieuws rond MYRRHA: het allereerste prototype ter wereld van een kernreactor, aangedreven door een deeltjesversnellerdd

Zijne Majesteit de Koning bezoekt het MYRRHA-project bij het SCK•CEN

26/06/2019

Zijne Majesteit de Koning heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) in Mol. Aanleiding van het bezoek was de regeringsbeslissing van vorig jaar om MYRRHA – een wereldprimeur – in België te realiseren. “Die nieuwe, unieke onderzoeksinfrastructuur zal jonge en dynamische wetenschappers uit de hele wereld aantrekken”, aldus Hamid Aït Abderrahim, adjunct-directeur-generaal van het SCK•CEN en directeur van het MYRRHA-project.

Waalse regeringsdelegatie bezoekt MYRRHA

08/05/2019

De internationale jury van de Competitiviteitspolen van het Waalse Marshallplan hebben vandaag het MYRRHA-project bezocht. Tijdens het bezoek hebben de juryleden de verschillende onderdelen en daaraan gekoppelde R&D-ondersteuningsprogramma's ontdekt om opportuniteiten te identiciferen voor Waalse bedrijven om bij te dragen aan MYRRHA.

Financiering MYRRHA verzekerd

12/02/2019

In antwoord op een artikel in De Standaard van 12 februari 2019 wenst het SCK•CEN te herhalen dat de financiering van het MYRRHA-project verzekerd is, en niet beïnvloed wordt door de recente politieke ontwikkelingen in het land. De beslissing om MYRRHA te financieren werd op 7 september 2018 door de meerderheidsregering genomen en blijft van kracht, ondanks het ontslag van die regering in december 2018.

Ogen gericht op MYRRHA tijdens 62e algemene conferentie van het IAEA

19/09/2018

MYRRHA kreeg heel wat aandacht op de 62e algemene conferentie van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), die dit jaar van 17 t.e.m. 21 september plaatsvond in Wenen. De toegenomen belangstelling is te danken aan de recente beslissing van de Belgische regering om deze wereldwijd unieke infrastructuur te bouwen, dankzij een financiering van 558 miljoen euro.

Realisatie van een nieuwe, grote onderzoeksinfrastructuur in België: MYRRHA

07/09/2018

558 miljoen euro voor een nieuwe onderzoeksinfrastructuur in Mol

Maud Vanderthommen +32 (0) 473 58 61 04 - maud.vanderthommen@sckcen.be
Cathy Schoels +32 (0) 0477 68 02 80 - cathy.schoels@gmail.com

Pieter De Crem bezoekt MYRRHA

30/01/2018

Als speciaal gezant van de Belgische federale regering voor het onderzoeksproject MYRRHA heeft staatssecretaris Pieter De Crem een bezoek gebracht aan het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol.

MYRRHA, de enige Belgische infrastructuur in de Europese lijst van grote onderzoeksfaciliteiten

17/05/2017

In 2010 plaatste de Europese Commissie MYRRHA via haar Strategieforum inzake Onderzoeksinfrastructuren (ESFRI) op de hoge prioriteitslijst van grote onderzoeksinfrastructuren voor energie. Door te kiezen voor de multifunctionele Belgische installatie blijft Europa vooroplopen in het onderzoek naar energiezekerheid en de strijd tegen de klimaatverandering.

Kom werken bij MYRRHA

Wilt u meehelpen om van deze innovatieve en uitdagende onderzoeksinstallatie een realiteit te maken? We hebben slimme mensen nodig met een wetenschappelijke, operationele en internationale achtergrond die enthousiast zijn en geloven in de toekomst van wat we doen. Kom het MYRRHA-team versterken.

Ontdek onze vacatures