EN | FR | NL

Ontwikkeling van ISOL-systeem voor MYRRHA bereikt eerste mijlpaal

29/11/2019

De ontwikkeling van het ISOL (Isotope Separation OnLine) bestralingsstation voor het MYRRHA-project heeft zijn eerste mijlpaal behaald door te slagen in een eerste fysieke test van de “target container”. In combinatie met vooruitgang in andere deelprojecten van Fase 1 toont de geslaagde test aan dat MYRRHA goede vordering boekt.

De ISOL-installatie is een belangrijk onderdeel van de Proton Target Facility. Dit is waar diverse radio-isotopen aangemaakt en onttrokken zullen worden. In de kern van de ISOL-faciliteit bevindt zich het bestralingsdoelwit, waar de isotopen geproduceerd worden. Dit doelwit wordt omhuld door een “target container” die ook dienst doet als oven om de vereiste hoge temperaturen in het doelwit te realiseren. De target container werd door experten van het MYRRHA-team ontworpen om in vacuüm aan temperaturen van ongeveer 2000 ºC te werken. De container heeft met succes een aantal tests doorstaan. De hoofddoelstellingen waren om na te gaan of de vooropgezette temperaturen bereikt en behouden konden worden, of de koeling efficiënt functioneerde, of het vacuüm intact bleef en of de container niet beschadigd geraakte onder deze omstandigheden. Deze doelstellingen werden bereikt.

In een volgende stap zal de container gevuld worden met een eerste combinatie van target materialen en aan de rest van het ISOL-systeem gekoppeld worden. Dit laat dan toe om een eerste productie en onttrekking van stabiele isotopen te verwezenlijken. Uiteindelijk zal het ISOL-systeem geïnstalleerd worden in de Proton Target Facility en aan de lineaire deeltjesversneller gekoppeld worden voor de productie van radioactieve isotopen.

Kom werken bij MYRRHA

Wilt u meehelpen om van deze innovatieve en uitdagende onderzoeksinstallatie een realiteit te maken? We hebben slimme mensen nodig met een wetenschappelijke, operationele en internationale achtergrond die enthousiast zijn en geloven in de toekomst van wat we doen. Kom het MYRRHA-team versterken.

Ontdek onze vacatures