EN | FR | NL

Oproep aan PhD studenten en postdoc researchers

04/02/2020

Kandidaat PhD-studenten of postdoc onderzoeker hadden de tijd tot 25 maart 2020 hun aanvraag in te dienen voor een van de zes doctoraat- of drie postdoconderwerpen van de Academy van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK CEN) die een band hebben met MYRRHA. Voor veel studenten was een dergelijke studie de springplank naar een permanente aanstelling bij een van de meest uitdagende nucleaire researchprojecten ter wereld.  

Je doctoraatsthesis voorbereiden aan het SCK CEN is een ideale combinatie: je blijft in nauw contact met de academische wereld en tegelijkertijd word je ondergedompeld in een unieke internationale onderzoeksomgeving, met geavanceerde nucleaire experimentele faciliteiten en kwalitatief hoogstaande begeleiding van onze experten. Door een aan MYRRHA gerelateerd onderwerp te kiezen heb je de kans om bij te dragen aan een topproject inzake nucleair onderzoek in de wereld: een door een versneller aangedreven systeem dat een oplossing wil bieden voor de problematiek rond gebruikte nucleaire brandstof en een belangwekkende rol wil spelen in de ontwikkeling en productie van conventionele en innovatieve radio-isotopen voor nucleaire geneeskunde.

Een doctoraat of een postdoc aan SCK CEN laat je toe om deel te nemen aan multidisciplinair onderzoek, hetzij vanwege de aard van je eigen onderwerp of hetzij via uitwisseling met je vele collega’s in andere nucleaire domeinen. Bij SCK CEN hebben we gemiddeld een tachtigtal PhD-studenten van een veertig nationaliteiten.

De uitstekende reputatie van de SCK CEN Academy als een onderwijs- en opleidingscentrum en de vele cursussen van het SCK CEN Learning Centre zijn bijkomende voordelen.

De volgende onderwerpen die verband houden met MYRRHA waren beschikbaar voor het programma van 2020:

Doctoraat

Postdoc

Coatings enabling robotic systems in liquid metal for a new generation of nuclear reactors

Fiber optic distributed temperature sensors for measurements in LBE

Development of an advanced experimental technique for the measurement of the turbulent heat flux in liquid metals

Severe accident prevention and mitigation in MYRRHA

Investigation of a Hypothetical Core Disruptive Accident scenario in MYRRHA

Interaction of polonium vapor with steel surfaces in vacuum

Nucleation, growth and transport of corrosion product oxide particles in non-isothermal LBE systems

 

Quantitative assessment of corrosion products release rate in liquid LBE

 

Ultrasound detection of impurity particles in liquid LBE

 

 Geïnteresseerde PhD-kandidaten kunnen hier klikken voor meer informatie. Postdoc researchers klikken best hier.

Kom werken bij MYRRHA

Wilt u meehelpen om van deze innovatieve en uitdagende onderzoeksinstallatie een realiteit te maken? We hebben slimme mensen nodig met een wetenschappelijke, operationele en internationale achtergrond die enthousiast zijn en geloven in de toekomst van wat we doen. Kom het MYRRHA-team versterken.

Ontdek onze vacatures